Uitvoering coronamaatregelen VIVOO

Vanaf 13 november zijn er nieuwe coronamaatregelen van kracht en deze hebben ook betrekking op het beoefenen van onze sport. Deze maatregelen zullen we moeten respecteren op ons sportterrein, maar ook bij uitwedstrijden. Hieronder een overzicht zoals opgesteld door de rijksoverheid uit ‘Spelregels voor sporten tijdens corona vanaf 13 november’.

Coronamaatregelen13nov

Voor ons houdt bovenstaand het volgende in:

  • Er is helaas geen publiek op het sportpark welkom. De personen die zich op ons sportpark zullen bevinden zijn de spelers en benodigde personen ter ondersteuning van de beoefening van het voetbal en faciliteiten. Voor de jeugd zijn ook de chauffeurs welkom om het sportpark.
  • De kantine is geopend, maar enkel toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Mocht het te druk in de kantine worden, vragen we de mensen die er als eerst in waren, ook weer als eerst te vertrekken.
  • We vragen iedereen om zich aan deze regels te houden, zowel bij VIVOO als bij uitwedstrijden. Hierbij verlagen we de controledruk ook bij onze collega-verenigen.
  • Bij de controle van het coronatoegangsbewijs (‘bij voetballers vanaf 18 jaar die gebruik maken van faciliteiten binnen op de sportlocatie’) worden vrijwillige controleurs geregeld.

We hopen dat deze extra maatregelen van korte duur zullen zijn en danken jullie allen voor jullie medewerking. Voor vragen en/of opmerkingen kunnen jullie terecht bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje.


Mededeling vanuit WVF

Beste Woensdrechtse voetballiefhebber,

Nog altijd beheerst het coronavirus ons dagelijkse leven. Ook voor ons als voetbalverenigingen blijft het een uitdaging om de geldende coronamaatregelen met onze leden en vrijwilligers zo goed mogelijk na te leven in de praktijk. Zo voelt het op dit moment heel onnatuurlijk om iedereen die onze clubs een warm hart toedragen, nu even niet te verwelkomen als publiek op het sportpark om onze spelers en speelsters aan te moedigen.

We ontkomen er echter niet aan de geldende richtlijnen te volgen. Daarvoor hebben we uiteraard alle hulp en medewerking nodig van jullie: onze leden en supporters. Rondom wedstrijden en in de kantine moeten de geldende richtlijnen gevolgd worden.

De aanpak en naleving van de richtlijnen zal niet bij elke voetbalvereniging hetzelfde zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met de logistieke situatie op en rondom het sportpark en kantine. Die is uniek voor elke vereniging. Maar ondanks dat we alle vijf verschillend zijn, zijn enkele richtlijnen bij elke vereniging hetzelfde:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Dat geldt voor spelers, trainers, coaches, vrijwilligers etc.!
  • Publiek is helaas NIET meer welkom op het sportpark bij wedstrijden en trainingen
  • Personen van 18 jaar en ouder kunnen kleedkamers en kantine alleen betreden met een geldig Corona Toegangsbewijs

Volg daarnaast altijd alle andere richtlijnen die gelden bij de vereniging en de instructies van vrijwilligers.

Juist tijdens de derby’s die de komende tijd op de planning staan, zal dit nog vervelender aanvoelen. Juist dán willen we onze teams steunen. Maar ook hiervoor zullen we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen. We zullen elkaar dan ook tijdens deze wedstrijden helpen om de richtlijnen na te leven.

We hopen dat deze maatregelen van korte duur zijn en dat we in deze periode kunnen rekenen op jullie medewerking en begrip!

Namens de Woensdrechtse Voetbal Federatie,

Hans van Hoek, voorzitter WVF

Daniel Janssens, voorzitter RKVV Grenswachters

Robert van Kalmthout, voorzitter RKVV METO

Roger Withagen, voorzitter vv O.D.I.O.

Robbert Klaassen, voorzitter vv Vivoo

Erwin van den Heuvel, voorzitter WVV’67

voetbalvereniging vv Vivoo