Vivoo 1 - Vosmeer 1  0-2 (0-0)

7 september 2014

'53  Vosmeer  0-1
'57 Vosmeer 0-2

Na zes weken voorbereiding is het eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd. De voorbereiding is niet helemaal vlekkeloss verlopen. In de beker drie wedstrijden, nul punten, met twee zeer zwakke optredens tegen NSV en DEVO. Het Zuidwesthoek toernooi dankzij een 1-0 overwinning op METO, één na laatste geëindigd. De vriendschappelijke wedstrijden in het begin wel goede indrukken achter gelaten. Dan moest nu blijken of we ook daadwerkelijk klaar waren voor de competitie. De selectie zag er een stuk anders uit dan vorig jaar. Enkele jongens van het tweede hebben de overstap naar het eerste gemaakt; Keje, Ab, Jan, Niek, Roy en Robbert. Daarnaast is Nils van de A overgekomen en is Piotr nieuw lid van Vivoo. Tevens was er een nieuwe trainer voor het eerste, Erwin van Schilt.

De eerste wedstrijd, Vosmeer thuis. Vosmeer geeft aan ons geen goede herinneringen. Ze komen van de vierde klasse, waar ze zijn beland door twee jaar geleden van ons te winnen in de nacompetitie. In de bespreking werd ons dus ook verteld dat, ondanks dat zij van de vierde klasse komen, wanneer wij durven te voetballen en druk kunnen zetten, er zeker kansen zijn voor een goed resultaat. We hadden op de bank vier veldspelers, omdat het niet zeker was of Maikel kon spelen. In de warming up bleek hij dan ook te veel last te hebben van zijn hamstring, waardoor we voor de wedstrijd al moesten 'wisselen'. We hielden echter wel drie wissels over.

De opstelling was als volgt: Keje; Ab, Jeroen, Piotr, Jan; Ruud, Robbert, Bas, Bouke; Bono, Dimitri. De wissels waren Nils, Niek en Roy.

Eerste helft.

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Voor beide teams waren er geen kansen, maar was het meer nog een beetje zoeken naar posities en waar de ruimtes lagen. Terwijl de wedstrijd vorderde, kregen wij meer grip en ook meer balbezit. Dit kwam mede doordat wij goed druk bleven zetten en wanneer er druk gezet werd, dit ook ten volle overgave gebeurde. Toch kreeg Vosmeer de eerste grote kans, toen de rechterspits door een steekbal bediend werd. Jan werd eruit gelopen, maar de spits nam de bal verkeerd aan waardoor Keje op tijd kon uitkomen.

We bleven grip op de wedstrijd houden en voor de rest van de eerste helft hebben we niets weggegeven. Helaas hebben we zelf ook weinig kunnen creëren. Wel kregen we een vrije trap net buiten de zestien, naardat Piotr goed doorgelopen was en onderuit gehaald werd. Piotr nam zelf de vrije trap, maar deze ging een half metertje naast.

Rust.

In de rust werd er aangegeven dat we zeer goed druk zetten en dat er over het algemeen goed gevoetbald werd. We hadden veel balbezit, alleen vergaten onszelf te belonen door niet te scoren. Als we zo doorgingen zouden de kansen en goals vanzelf komen.

Tweede helft.

De tweede helft begon veel minder goed dan de eerste helft. Er werd een stuk minder druk gezet en er was minder balbezit. Vosmeer kreeg iets meer vertrouwen waardoor ze steeds iets feller dan ons waren. De bal werd door Vosmeer vanuit rechtsmidden naar linksvoor gegeven. Wij konden de bal niet goed wegwerken en de bal kwam door onze verdediging opeens bij de linker aanvaller aan. Deze kon de bal aannemen links in de zestien en zelfs nog een stuk doorlopen, waarna hij de bal vanaf iets meer dan vijf meter het dak injoeg. Keje kon de bal nog toucheren, maar het mocht niet baten. We stonden 0-1 achter!

Dit was een enorme klap voor ons, maar we gingen met opgeheven hoofd verder en we wilden ons gauw herpakken. Erwin wisselde in de 55e minuut Ruud voor Nils en Bono voor Roy. Echter ging het een paar minuten later alweer mis. Vosmeer was in de aanval en de spits had de bal. Deze kon de bal naar de linkerspits spelen en tot onze verbazing kon deze de bal doorschuiven naar een compleet vrijstaande speler, links in de zestien. Deze speler had alle tijd om de bal mee te nemen en naar het doel te lopen. De speler kwam links van het doel in de vijfmeter en Keje was uitgekomen. De bal werd langzaam onder Kejer doorgeschoven en eindigde in het doel. 0-2!

Hierna was het even gedaan met ons zelfvertrouwen en werd het spel chaotisch. We gingen wat meer aanvallend spelen, maar wederom kwamen er geen echte kansen. Robbert werd voor Niek gewisseld in de 65e minuut en we gingen met drie aanvallers spelen. Een kwartier voor tijd kreeg Dimitri de bal in de zestien en werd onderuit gehaald. Penalty! Jeroen ging achter de bal staan, maar door gebrek aan zelfvertrouwen en een slecht slot kon de keeper van Vosmeer de strafschop stoppen. Hierna was het gedaan met de wedstrijd en vloeide hij dood.

Nabeschouwing.

Zeer balen dat we na een sterke eerste helft, alle punten vergooien in een tijdsbestek van vijf minuten. Op basis van de eerste helft hadden we zeker meer verdiend, maar we hebben het aan onszelf te danken dat het zo is verlopen.

Volgende wedstrijd moeten we uit naar Sluis, de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Het zegt zeker nog niets, maar ook zij hebben de eerste wedstrijd verloren, 2-1 bij BVV. Hopelijk kunnen we de eerste helft tegen Vosmeer nu voortzetten en ons belonen door doelpunten te maken.