SC Welberg VR1 - Vivoo VR1  0-4 (0-1)

1 december 2019

Doelpuntmaaksters: Marieke Bolders, Suzanne Borsboom, Nikie de Nijs, Natalia Matheussens.

Vandaag de zondag van de zieke, geblesseerde, ex zwangere en huwelijks reis gangers.... dus zonder Zoë, Suzy, Annika, Charlotte en Karlijn op pad naar de Welberg, gelukkig Nikie en Saskia vanuit het tweede kunnen mobiliseren om de ploeg compleet te maken.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Vivoo de positieve reeks van de laatste weken wilde voort zetten, mede door goed combinatie spel kwam me met zeer grote regelmaat op duiken tot tegen de de 16 meter van de tegenstander.

Vooral vanaf de flanken zowel links als rechts waren de aanvallen haast mes scherp, ja haast want men kwam eigenlijk niet tot aan het doel mede doordat men niet zuiver en scherp genoeg was in de laatste pass.

Toch moest men achterin alert blijven want ook welberg kwam er geregeld gevaarlijk uit maar door goed en scherp verdedigen werd dit telkens gereduceerd tot een afstandsschot dat of naast cq over ging en was het al op doel dan kon Marsha erger voorkomen.

Wat vooral steeds beter gaat is de opbouw van achteruit om van daar via het steeds meer beter op elkaar ingespeeld middenveld te vinden, die op hun beurt de vleugels aan het werk kunnen zetten.

Het was Marieke Bolders die in de 29ste minuut een afgeslagen aanval vol op haar pantoffel nam (zoals alleen zij dit kan...) van een kleine vijfendertig meter en voor de 0-1 zorgde.

Vier minuten later was het Amy die met een prima solo de gehele verdediging omzeilde maar haar doel poging belande op de buitenkant paal..

Uit deze aanval was het plots welberg die snel counterde en de lat raakte bij Marsha....

Rust stand 0-1

Tijdens de rust Saskia gebracht voor een ongelukkig spelende maar hard werkende Tamar.

Saskia de plaats van Jen laten over nemen en Jen rechts op het midden geplaatst, maar ook Jen moest 7 minuten na rust het veld verlaten met een onwillige knie...dus nu toch de net van griep herstelde Natalia gebracht op haar oude en vertrouwde positie.

De bedoelingen waren nog steeds duidelijk en zichtbaar er moest gewonnen worden vandaag door de Vivoo dames....

Het duurde tot de 60 ste minuut toen Suzanne een hoekschop van Frauke op waarde schat en de 0-2 binnen schoot.

In minuut 61 minuut Nikie gebracht als linker aanvaller! voor de moe gestreden Elke, en omdat de tegenpartij er één doorschoof van achter naar het midden Valerie ook een positie laten zakken en dus omgeschakeld naar een 4-4-2.

Toen bleek er voor de twee spitsen Ester en Nikie plots nog meer voetbal ruimte te ontstaan mede ook door hun snelheid, het was met name Ester die nu voor het gevaar bleef zorgen uit de steekpases van Amy, Frauke en Natalia.

Het was deze zelfde Ester die met een assist Nikie in stelling bracht om de 0-3 aan te laten teken.

Vier minuten later was het weer Ester die was weggestuurd door Amy en nu legde ze de bal keurig en op maat af op Natalia die er dus 0-4 van maakte.

Dit was tevens de einduitslag, dus nu op naar de wedstrijd van volgende week tegen Bavel 3.

Zou lekker zijn om volgende week op 20 puntjes te komen dames.....