Hontenisse VR 1 - Vivoo VR1  6-2 (1-1)

24 maart 2019

Doelpuntmaaksters: Jenneke v Limpt, Frauke v Eekeren. 

Vandaag een uitwedstrijd tegen degradatie kandidaat RVC met negen punten en wij zes schamele puntjes tot op heden verzameld.

We waren er van doordrongen dat het belang en resultaat van vandaag zou betekenen aan haken of afhaken richting lijfsbehoud in 2F.

Ivm vele blessures maar met twaalf meisjes vertrokken waarvan er dan ook nog twee niet 100% zijn...maar niet bij de pakken neer gaan zitten en gewoon volle bak spelen.

Na een minuut of 6 a 7 aftasten was het RVC dat haar rechterspits vrij speelde en deze deed verwoestend uithalen in de linkerbovenhoek 1-0..

Niks aan de hand en aan de hand genomen door Amy en Jenneke was het Vivoo dat steeds meer de overhand kreeg en de plaagstootjes richting het RVC doel werden steeds serieuzer, totdat Marieke een vrije trap vanaf de rechterkant prima voor het doel slingerde, en daar was jenneke om de 1-1aan te tekenen.

De gehele eerste helft golfde de wedstrijd op en neer en mede door goed keepers werk en het niet helemaal uit kunnen spelen van de kansen bleef het 1-1 tot aan de rust.

Tijdens de rust alles laten staan en verteld om met deze inzet en sportieve agressie door te blijven spelen, maar wel wat meer overzicht bewaren bij de halve kansjes die we kregen in de eerste helft.

Toch was het RVC dat de wedstrijd oppakte en niet wij met als gevolg dat we veel achteruit moesten en door de positiewisselingen waren we geregeld de greep op onze tegenstander kwijt.

In de 20 ste minuut was het jenneke die om een wissel vroeg ivm met op gelopen spierblessure en dus de niet geheel fitte suzanne alsnog gebracht, de grip op de tegenstander werd steeds minder met als gevolg dat men kon uitlopen naar 2-1 en drie minuten later naar 3-1!

Met nog een kwartier op de klok probeerde we toch nog een vuist te maken en RVC vast te zetten, nu waren het Zoë, Valerie en Frauke die voor enigszins gevaar zorgde en het was in de 77 ste minuut Frauke die met een afstandsschot de 3-2 maakte...

De hoop was weer daar en de jacht op de gelijkmaker was duidelijk aanwezig in de ploeg met als gevolg open huis achterin, en dus word het 3-3 of 4-2 en dit laatste was dus het geval men kon zelfs nog uitlopen naar 6-2 wat enigzins geflatteerd was maar het staat er wel.

Conclusie van vandaag is dat lijfsbehoud zeeeeer ver weg is, maar dat de tegenstander de punten bij en tegen de Vivoo dames niet cadeau gaan krijgen en dat we ondanks het degradatiespook elke week 100% voor de punten blijven strijden.

 

voetbalvereniging vv Vivoo