SC Gastel VR1 - Vivoo VR1  2-3 (1-1)

19 mei 2019

Doelpuntmaaksters: Frauke v Eekeren, Tamar Adriaansen, Esther vd Hoek. 

Vandaag op weg met de meiden naar Gastel om te strijden voor de spreekwoordelijke eer en om de eerste overwinning van dit kalender jaar....de thuis wedstrijd was in een 3-2 overwinning geëindigd voor de Vivoo dames dit was gelijk de eerste en laatste overwinning van dit lopende seizoen.

Valerie zou vandaag het doel verdedigen en Frauke zou dus als veldspeelster deelnemen aan deze wedstrijd, verder waren er afmeldingen van Rowinda, Nikie en de geblesseerde Amy.

Dan blijkt Suzy zich te hebben verslapen dus gaan we met twaalf dames opweg.

Al vanaf minuut één kon je zien dat dit een partij ging worden waar de mouwen voor op gestroopt diende te worden, het was op het gemene af.

Het was ook duidelijke dat de scheids een rood/zwarte bril droeg vandaag toen hij een zuiver buitenspel goal van Gastel goed keurde en onze grensjager totaal negeerde terwijl hij zelf net uit de middencirkel was gelopen......1-0 dus in de 13 de minuut.

Vivoo was in totaal nog niet aan het doel geweest op dit moment tot we in de 18de minuut een vrije trap kregen op links die door suzanne voor het doel werd gebracht, het was Frauke die uitstekende reageerde en de 1-1 binnen volleyde.

Vanaf dat moment kregen we wat meer grip op de wedstrijd en ging de wedstrijd op en neer.

1-1 was ook de ruststand en we waren er van overtuigd dat we vandaag niet gingen verliezen hier, en dat zag je ook gelijk bij de aanvang van de tweede helft, strijd, passie, geloof alles was aanwezig vandaag.

Toch was het Gastel dat de 2-1 maakte echter Vivoo ging niet bij de pakken neer zitten maar deed er nog even een schepje boven op, en op een schier onmogelijke bal was het esther die even de turbo aansprak en deze bal alsnog voor het doel bracht waar Tamar de 2-2 liet aantekenen.

Daarna was het Gastel dat de probeerde de volle winst te pakken om zodoende de periode in het zicht te blijven houden, maar het waren de Vivoo meiden die de beslissende tik deden uitdelen in de 83ste minuut was het esther die scherp voor het doel was en de 2-3 binnen schoot.

Nu was het zaak om deze stand over de lijn te trekken en eindelijk eens van een overwinning te gaan genieten, dus good-old Marsha nog ingebracht voor de moe gestreden Tamar om wat meer de ballen vast te kunnen houden voorin en maar hopen dat de scheids de tijd bij zou trekken die ook nodig was en niet meer dan dat.

En ja hoor na 5 minuten blessure tijd floot hij af en was de overwinning daar, prima gedaan en vandaag weer eens een staaltje gezien van wat we eigenlijk gewoon kunnen namelijk goed voetballen en dit koppelen met inzet en strijd maar dan op een positieve manier, super gedaan.

Ps: ook Nathalie moest na 10 minuten het veld al verlaten met een hamstringblessure blessure, en zij werd dus vervangen door Greetje die ook niet helemaal fit was maar wel heeft uitgespeeld.

As week de laatste twee trainingen en volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen olympia om 12.00 uur.

 

voetbalvereniging vv Vivoo