Vivoo VR1 - Floreant VR1  3-3 (0-1)

5 mei 2019

Doelpuntmaaksters: Zoë Huybregts, Esther vd Hoek, Greetje Jongejan.

Meteen toch wel gehavende ploeg vandaag aangetreden tegen de nummer vier uit de rangschikking, je kon merken dat de Vivoo dames nog niet helemaal wakker waren want na 20 sec stond de 0-1 op het bord!!

Daarna nog even wat zoeken van hoe staat het nu maar na een minuut of 10 kreeg Vivoo de overhand en ging men ook steeds beter voetballen en gingmen ook kansen creëeren.

Dit ging gepaard met goede acties over links met Esther en over rechts met Zoë  die beide goed werden aangestuurd door de aanvoer troepen op het midden samen met de backs.

Ook Tamar vanuit de spits positie liet zich goed zien vandaag en kwam dikwijls als winnaar uit het duel en kon zondoende of de flanken of de onderkomende middenvelders bereiken, het enige wat er aan ontbrak was de zuiverheid voor het doel en werden er in deze eerste helft zeker 4a5 goede kansen onbenut gelaten.

Na een half uur is het Jenneke die zich verstapt en gewisseld word voor haar zus Greetje (ook niet helemaal fit...).

Ruststand 0-1.

Gelijk vanaf begin tweede helft was Vivoo opzoek naar de gelijkmaker, en het spel van de eerste helft werd nu wel beter uitgespeeld richting het Floreant doel, met als gevolg in minuut 14 (na een prima crosspas van Greetje) een zeer snelle actie Zoë op links waarbij ze drie speelsters omspeelde om vervolgens prima de 1-1 binnen te schieten.

De aanvallen bleven maar komen zonder dat daarbij Floreant nog tot aan het doel van Frauke kwam, in minuut 69 is het Valerie die om een wissel vraagt en is het Marsha die haar plaats in neemt.

Als in de 77 minuut Greetje de bal op rechts krijgt speelt ze de razendsnelle Esther in die de gehele Floreant verdediging de hielen laat zien om vervolgens geen fout te maken en koelbloedig de 2-1 binnen schuift.

Het zal toch niet gaan gebeuren vandaag zeker...je voelde dater iets moois ging gebeuren...als dan Greetje ook in de 79ste minuut nog de 3-1 binnen kopt kan het niet meer stuk zou je zeggen.

Maar we brengen ons zelf dik in de problemen en Floreant terug in de wedstrijd als een verkeerde bal vanuit onze keepster recht in de voeten een Floreant aanvaller beland en deze om weet te zetten in een doelpunt 3-2.

Je voelde de spanning toenemen en je zag het geloof bij de tegenpartij terug komen, en na een misverstand bij de defensie van Vivoo werd het toch nog 3-3 in de allerlaatste seconden van de wedstrijd ......

Deze wedstrijd voelt nu dus als verloren maar ik heb wel gezien dat wij ook gewoon goed kunnen voetballen, maar dat de pech en het ongeluk ons dit seizoen dikwijls heeft achtervolgt en heeft in gehaald.

voetbalvereniging vv Vivoo