Vivoo VR1 - RKDEO VR1  2-6 (1-1)

24 februari 2019

Doelpuntmaaksters: Marieke Bolders, Zoë Huybregts.

Vandaag zou het moeten gebeuren de negatieve spiraal zou moeten worden doorbroken dat was d3 inzet van de wedstrijd vandaag en zo gingen we ook het veld in.

Er waren vooraf wel wat kopzorgen omdat enkele basis spelers afwezig waren door toe doen van vakantie en blessures..maar het was Marieke van Aert uit het tweede elftal die hulp bood waarvoor dank natuurlijk.

Je kon zien dat Vivoo er echt op uit was om de punten op Vivoo te houden vandaag, al na twee minuten was het Frauke dat een mooie kans kreeg maar de inzet was te zwak..jammer.

Hierna kwam de tegenpartij wat beter in de wedstrijd en drong Vivoo terug maar door een prima samenwerking op het middenveld tussen Amy en Valerie werd een bal afgejaagd en was het Amy die Marieke in stelling bracht met een super steekbal, Marieke maakte hierbij mooi gebruikten haar snelheid en maakte geen fout bij het doel en de 1-0 was daar.

Daarna was het wel meer RKDEO dat begon aan te dringen en onze middenvelders moesten echt aan de bak om de schade te beperken en de druk van de verdediging af te houden.

Het was onze keeper die met enkele moedige en katachtige reddingen de nul op het bord hield, maar in de 37ste minuut was het dan toch zover dat we niet goed deden doorstappen op de bal en nu kon de 1-1 wel worden aangetekend.

Dit was ook tevens de ruststand.

In de rust Marieke gewisseld voor de weer op stoom rakende Esther.

Na de rust een zelfde beeld als aan het begin van de wedstrijd, een aanvallend Vivoo dat de tegenstander helemaal terug tegen de eigen zestien meter drukte, het was dan ook Zoë die in de 53ste minuut na een prima actie van Frauke en Esther in stelling kon worden gebracht om de 2-1 binnen te schuiven.

Helaas was dit maar van korte duur want het was een diepe bal die over onze verdediging viel en de RKDEO spits oog in oog met Charlotte bracht en ook zij maakte geen fout 2-2.

Mede omdat er niet strak en scherp werd verdedigd kreeg RKDEO een vrij trap net buiten de zestien tegendeel achterlijn aan, deze werd terug gelegd op de zestien en met een zondag schot viel deze bal over Charlotte en iedereen heen en was de 2-3 was een feit, dit gebeurde in een tijdsbestek van 8 minuten...

Gelukkig werd de moed en strijdbaarheid bij elkaar geschraapt en gingen we jacht naar de gelijkmaker, het was jammer dat we Zoë moesten wisselen met een hamstringblessure want hierdoor moesten we enkele concessies doen aan onze strijdwijze.

Dus een omzetting gedaan als volgt rowinda op de plaats van Esther in de punt van de aanval en Esther naar de rechterflank om vandaar gebruik te kunnen maken van haar snelheid.

Even konden we nog een vuistje maken maar als dan ook Tamar nog uitvalt met een bilblessure en er wederom een omzetting gedaan moet worden...op dit moment Greetje ingebracht (die eigenlijk niet fit was).

Vlak na deze wisselingen is het RKDEO die hard toesloegen om ook nog even de 2-4 te laten aantekenen...met nog twintig minuten op de klok wilde we toch proberen om de aansluiting te zoeken maar op enkele acties van Frauke na kwamen we echter niet dicht genoeg bij hetdoel van de tegenpartij, wel was het RKDEO dat nog twee maal toesloeg en de eindstand ietwat geflatteerd op 2-6 zette.

Toch heb ik vandaag een ploeg gezien die de bakens aan het verzette is en de overwinning komt steeds dichterbij, maar we gaan eerst carnavallen om daarna wederom de strijd aan te met RKDEO maar dan in een uitwedstrijd.

voetbalvereniging vv Vivoo