Vivoo VR1 - Gilze VR1  1-5 (1-2)

17 februari 2019

Doelpuntmaakster: Frauke v Eekeren. 

Het zou moeten gebeuren vandaag de negatieve spiraal moet gekeerd worden en eindelijk zouden er weer punten in Huijbergen moeten blijven, dit voornemen had de ploeg zich voorgenomen en ook uitgestraald deze week op de trainingen.

Vivoo begon sterk aan de partij en liet Gilze absoluut niet aan spelen toekomen, met als gevolg veel strijd en inzet.

Het was in de 7ste minuut dat de bal op onze rechterkant in de verdediging werd gespeeld, even terug op onze keepster Charlotte was het idee om daarna opnieuw te gaan opbouwen maar de terugspeelbal was iets te kort en de Gilze speelster omzeilde Charlotte dan ook dankbaar en de 1-0 was een feit....

Dit was echt een domper van jewelste, maar niet bij de pakken neer zittende werd de partij direct weer opgepakt en het was Zoë die van rechts een lange rusch in de kiem gesmoord zag, jammer.

Ook Valerie kwam een paar keer tot een schot uit de tweede lijn maar de keepster van Gilze stond goed op gesteld en kon deze pogingen dan ook redelijk simpel elimineren.

In minuut 24 werd er een bal diep gespeeld en het was Charlotte die geheel volgens afspraak deze bal tijdig onderschepte en direct een diepe bal wilde spelen maar de bal tegen de storende spits van Gilze aan schoot en de bal daarna tergend langzaam in het doel zag hobbelen 0-2...hoeveel pech kun je hebben, tegenstander zelf nog geen kans gecreeerd maar wel met 0-2 voor!

Daarna was het wederom Vivoo dat snel de aansluitingstreffer wilde maken en het was met name Frauke die nu enkele malen gevaarlijk voor het Gilze doel kwam en haar eerste loeiharde inzet werd nog prima gekeerd maar drie minuten later in de 44 minuut was het dan toch raak en de verdiende 1-2 lag binnen wat ook tevens de rust stand was.

In de rust Marieke gewisseld en suzy erin gebracht en gevraagd om op de zelfde manier te blijven spelen dan moet het goed gaan komen.

Aan deze doelstelling werd ook direct gehoor gegeven en de druk op het Gilze doel nam toe maar we kwamen niet echt tot kansen..

In de 11 minuut een voorzet vanaf rechts voor het doel van Vivoo, waar onze verdediging en keeper er niet goed uitzagen werd makkelijk afgemaakt door Gilze en de 1-3 was daar.

Toch bleef Vivoo voor de aansluitingstreffer strijden, wat zeer bemoedigend is.

In minuut 55 Esther voor de geblesseerde Valerie gebracht en 5 minuten later Rowinda voor Karlijn die lies klachten had.

De strijdvaardigheid bleef toenemen maar als dan in de 63 ste minuut ook Natalia eraf moet met een pijnlijke enkel dan is het met 10 meiden een moeizame klus.

Gilze komt dan ook nog op een 1-4 na een 1 tegen 1 met Charlotte en in de laatste minuut ook nog eens op 1-5 uit een hoekschop waar we met z’n allen bij stonden nen naar keken.

Ik vond het een beetje een geflatteerde uitslag aar als je als tegenstander zo in het zadel word geholpen zoals vandaag dan zijn de puntjes snel bij geschreven.

As zondag het inhaal thuis duel tegen RKDEO om 12.00 uur kom allemaal kijken want we hebben jullie steun en support hard nodig en door wederom hard en doelgericht te trainen gaan we zondag weer proberen de negatieve spiraal te doorbreken.

Tot dinsdag 19.00 allemaal.

voetbalvereniging vv Vivoo