Schijf VR 1 - Vivoo VR1  9-0 (5-0)

5 februari 2019

Doelpuntmaaksters: geen. 

Eindelijk........

Eindelijk weer eens voetballen, dit was geleden van 25-11-2018!!

Vanavond 5-2-2019 op naar het inhaal duel tegen de vv Schijf in Schijf.

Met een ietwat gehavende selectie vertrokken ( Charlotte, suzy, Zoë, rowinda, Kathy afgemeld en Marieke niet fit..) maar wel met het volste vertrouwen de strijd aangegaan zoals elke week.

Het was Valerie die de taken van Charlotte in het doel zou waarnemen en dit heeft ze ook voor de volle 100% gedaan, verder Marsha en Saskia van dames twee bereid gevonden om de ploeg te completeren.

Het belang van deze partij was voor een ieder wel duidelijk vv Schijf stond één puntje boven Vivoo en dus zouden we de laatste plaats kunnen afstaan aan Schijf indien er werd gewonnen vanavond..

Al zeer snel zou blijken dat dit een zeer moeilijke taak zou worden want binnen drie minuten was het Schijf dat uit een hoekschop raak kopte omdat niemand van Vivoo maar enigszins de intentie had om mee te springen in het duel.

Oké accepteren en de mouwen opstropen en proberen snel recht te trekken maar dan zul je wel de bal in de ploeg moeten houden en controle over bal moeten hebben en dat hadden we nu net niet deze avond met als gevolg dat Schijf de niet goede bal aannames van Vivoo direct onderschepte om daarna snel hun spits(en) in te spelen en gevaarlijk te worden voor Valerie.

Het was dus telkens proberen om vooruit te spelen maar we moesten even zoveel keren snel in de achteruit en als de omschakeling dan niet goed is dan sta je binnen twintig minuten met 4-0 achter!!

Toch moet ik wel zeggen dat we echt wel probeerde en dat we ook wel wat aanvallende impulsen hadden richting het doel van Schijf, maar ook hier was de omschakeling bij Schijf indien ze de onderschepping bewerkstelligde dodelijke.

Het was Frauke die 5 minuten voor rust een uitgelezen kans kreeg om de tegentreffer te maken in een één tegen één met de Schijfse keepster maar het was de keepster die hier het sterkste uit het duel kwam en zeer bekwaam redde.

Uit de volgende aanval werd Schijf opnieuw gevaarlijk en zo konden ze voor rust nog de 5-0 laten aantekenen.

Tijdens de rust Esther gewisseld en Marsha erin en positioneel geprobeerd iets aan te passen zodat we iets meer body en grip konden krijgen op het midden.

Het was gelijk na de aftrap dat Schijf de 6de binnen schoot met als gevolg dat je de moed steeds verder zag wegzakken bij de Vivoo meiden.

Toch wil ik iedereen wel een (klein) schouder klopje geven want we bleven proberen te voetballen maar het mag duidelijk zijn dat Schijf deze avond echt een maatje te groot was en in de resterende tijd liep men dan ook nog uit naar 9-0!!

Gelukkig bleef het hierbij en nog maals dit was grotendeels te danken aan de keepster Valerie die op soms onorthodoxe wijze de bal uit het doel hield en ook door de strijd die we bleven leveren ondanks dat we bijna constant in de achteruit moesten.

Gedurende de tweede helft, na 10 minuten de jarige Karlijn gewisseld voor de zeer verdienstelijk invallende Saskia.

Wat is de conclusie van deze wedstrijd in mijn ogen......we zijn een ploeg die veel beter kan dan dit, ondanks de vele tegendoelpunten willen we blijven voetballen en ik heb gezien dat niet iedereen goed kan omgaan met kritische coaching.

Vooral dit laatste moet men even mee nemen want zoals al meerder keren aangegeven de coaching is er op bedoelt om er als team samen iets van te maken, en ja als je voorstaat zal dat makkelijker accepteren zijn dan wanneer je de hele wedstrijd achter de feiten aan loopt.

Nou op naar donderdag om zondag deze wedstrijd uit de benen te spelen en liefst met de gewenste driepunter als resultaat, op naar Baronie dus.

voetbalvereniging vv Vivoo