BSC VR1 - Vivoo VR1  0-0 (0-0)

18 november 2018

Doelpuntmaaksters: geen. 

Na een noodgedwongen vrije zondag ( afgelasting ivm vele regenval) vandaag weer in de “ wei” en wel tegen het Roosendaalse BSC.

Met een volledig fitte ploeg op stap hadden we naar het Roosendaalse kunnen afreizen vandaag waren het niet dat Vivoo twee gebruik wilde maken van Esther die herstellende is van een langdurige blessure.

owinda wist dat ze niet zou spelen vandaag ( niet getraind deze week...) dus zij heeft haar zondag anders ingevuld nadat ik ze had gesproken.

Twee weken lang gehamerd op het nut van duels en het storen van de opbouw bij de tegenpartij en vwb het storen dat ging redelijk maar de duels werden wederom niet voor de gehel 100% aangegaan met als gevolg veel meters moeten maken achter de bal aan.

Het was dan ook BSC dat het heft in handen nam en het was Charlotte die al in de eerste minuten redding moest brengen, en het was echt één richting verkeer naar de zestien meter van Vivoo die dikwijls uit liepen op schermutseling in de zestien maar die dan wel weer onschadelijk werden gemaakt door de Vivoo defensie in samenwerking met de middenvelders en keepster.

Na circa 20 minuten begon Vivoo de wedstrijd iet wat over te nemen en kon men de druk op de eigen zestien wat verminderen en zich meer en meer richten op de goal van BSC.

Het was Natalia die in de 29ste minuut een één op één mogelijkheid kreeg met de keepster van BSC maar ze bleef niet cool genoeg en de keepster redde de inzet met de voet....dit was de eerste en enige 100% mogelijkheid van de eerste helft voor Vivoo.
De ruststand was da;ook 0-0.

De tweede helft zonder wijzigingen begonnen en nog maals het nut van inzet,strijd, duel kracht aangegeven net als een paar simpele tips hoe men makkelijker tot een opbouw zou kunnen komen met de hoop dat men dit zou oppikken.

Gelijk vanaf de eerste minuut bleek Vivoo hier gehoor aan te willen gaan geven want men had veelvuldig balbezit en de kansen kwamen nu om de score te openen, maar het geluk was nu nog niet aan onze kant.

Het waren Jenneke, Frauke,Natalia en Zoë  die mogelijkheden kregen om de score te open maar verder dan een schot op de paal kwam men niet.

Het was met name het middenveld dag de stuw kracht naar voren verzorgde en onze aanvallers van de nodige ballen voorzag en wel met goed voetbal en prima passes.

Als je dan ook een goed georganiseerde verdediging hebt met Charlotte, Kathy, karlijn Greetje en mariEke die geen enkele kans meer hebben weggegeven op een afzwaaier na die op de lat viel dan.....dan kun je met een gerust hart vooruit spelen en druk naar voren uit oefenen om te voetballen voor de winnende treffer.

In de 55 ste minuut suzanne eraf gehaald voor Valerie en in de 70 minuut Jenneke gewisseld voor Tamar die beide perfect invielen overigens.

Na deze actie bleef het spelbeeld wel enigszins gelijk op gaand met wel een licht overwicht voor de Vivoo meiden en de 0-0 was ook een terechte afspiegeling van deze partij dus.

Enige smet op deze wedstrijd was het optreden van scheidsrechter in de laatste twintig minuten met enkele onverklaarbare beslissingen en acties, het lag er wel heel dik op dat hij er alles aan zou doen om BSC de winnende goal te laten maken.

Het vervelende van dit soort zaken is dat de wedstrijd onderling dan ook een grimmigere sfeer gaat krijgen met over en weer niet nodig zijnde overtredingen, waar het vooraf een sportieve wedstrijd was.

Dus eindstand 0-0 en op naar RVC volgende week thuis om 10.00 uur.

voetbalvereniging vv Vivoo