Floreant VR1 - Vivoo VR1  5-1 (2-1)

28 oktober 2018

Doelpuntmaakster: Frauke v Eekeren. 

De tweede verre uitwedstrijd naar de plaats Boskoop om te spelen tegen de plaatselijke vv floreant.

Vandaag was de mogelijkheid om bij de top vijf aan te sluiten indien er winst zou worden geboekt, en gezien de trainings opkomst en inzet de afgelopen weken was er volop vertrouwen in een goede afloop.

Maar het bleek al snel dat Floreant hieraan niet wensten mee te werken, want vanaf minuut één werd onze verdediging geplaagd met ballen die in de vrije ruimte werden gespeeld en waar keer op keer kansen uit voort kwamen met uiteindelijk na 12 minuten ook de daadwerkelijke goal 1-0.

Nu was de ploeg wakker en gingen we ook veel beter spelen en er werden ook diverse mogelijkheden gecreëerd voor het doel van floreant maar omdat men niet de juiste keuzes kon maken duurde dit telkens te lang waardoor de verdediging van floreant dit telkens met het nodige kunst en vliegwerk kon voorkomen.

Het was met name Frauke die het doel bestookte met afstandschoten en het was zij dan ook die in de 27ste minuut met een schitterend afstand schot de 1-1 maakte.

Toch bleven de tegenaanvallen gevaarlijk en het recept hetzelfde, ballen achter de verdediging van Vivoo plaatsen om op die manier het doel van Charlotte te blijven bestoken wat dus ook wederom resulteerde in een goal en met een 2-1 achterstand de rust in.

In minuut 25 Marieke moeten wisselen omdat een vervelende blessure wederom op speelde en suzy de rechtsback positie laten innemen.

Tijdens de rust gevraagd om meer rust in de ploeg te brengen en om vanuit het middenveld onze spitsen te gaan bedienen, en dus ook met de gedachten het veld in gegaan om de 2-2 te gaan forceren, maar alles liep anders dan we hadden voorgenomen.

In de 47ste minuut was het floreant die profiteerde van niet goed en adequaat opruimen van Vivoo en pats de 3-1 lag binnen.

Over de resterende tweede helft kan ik kort zijn dit was gewoon Vivoo onwaardig, geen duels, geen diepgang, geen idee......en als dan ook nog de 4 en 5-1 vallen ga je blij zijn dat de 90 minuten erop zitten.

In plaats van aan te sluiten aan de top vijf zijn we weggezakt naar de staart van de rangschikking en daar zulle we samen dus wat aan moeten doen, en dat we beter kunnen dat hebben we zeker al laten zien, dus blijf vertrouwen hebben in jezelf en je medespelers.

In de 12de minuut Rowinda in het veld gebracht voor Valerie en in de 60 ste Jenneke ingebracht voor Amy.

Maar het mag blijken dat we vandaag allemaal dus incl begeleiding niet goed hebben gepresteerd want winnen doen we samen maar verliezen zeer zeker ook.

As week gaan we ons met z’n allen maar eens goed voorbereiden om de meiden van Hontenisse eens op een verrassing te tracteren lijkt me.

Allemaal tot dinsdag 19.00 uur dus.

voetbalvereniging vv Vivoo