Vivoo VR1 - SC Gastel VR1  3-2 (2-1)

7 oktober 2018

Doelpuntmaaksters: Natalia Mattheussens, Frauke v Eekeren (2x). 

Vandaag de wedstrijd tegen vv Gastel onder een lekker herfstzonnetje.

Na een goede trainingsweek was de hele ploeg er klaar voor vandaag, we wilde onszelf eindelijk belonen.

Na eerst de scheids samen met de tegenstander te hebben bedankt voor het wekelijks willen fluiten van menig wedstrijd hebben we gelijk de wedstrijd in handen genomen en het was dan ook Natalia die in de derde minuut de 1-0 maakte.

De tegenstander had de bal nog niet in bezit gehad, maar deze liet zien om hier vandaag niet afgeslacht te willen gaan worden want het was in dezelfde minuut dat ze de 1-1 deden aantekenen na niet doortastend ingrijpen van diverse Vivoo meiden.

Toch was het Vivoo dat de wedstrijd naar zich toe trok met goed voetbal, er werden driehoekjes gemaakt, er werd door bewogen en we gingen de duels aan om te winnen.

Het waren vooral de eerste 25 minuten Natalia en Frauke die de tegenstanders aan beide zijde onder druk zetten met door jagen en acties maken gelijk volleerde rechts en links buitens, deze acties werden ingeleid door de prima pass verzorging van achteruit of vanuit de goed opererende middenvelders.

Het was dan ook Natalia die goed deed doorjagen en de bal veroverde en daarna Frauke inspeelde die zich ontdeed van haar tegenstander met een sublieme voetbeweging om daarna oog in oog te komen met de keepster van Gastel en de 2-1 was een feit.

Het was Gastel die zich onder de druk van Vivoo wilde uit voetballen met als gevolg een schot op de binnenkant paal. De samenwerking tussen de linie verliep prima vandaag en verder dan dit ene moment zou men ook niet komen.

Ruststand 2-1.

In de rust Tamar doorgeschoven naar rechter middenveld om de plaats over te nemen van Valerie en Suzy in gebracht op de rechtsback positie.

Na rust was het duidelijk dat Gastel de gelijkmaker wilde forceren maar het was Vivoo dat de kansjes kreeg om de voorsprong te vergroten, maar meer dan kansjes waren het dan ook niet.

Het spel golfde op en neer en de druk van Gastel werd meer en meer en als de bal dan van over hun linker kant naar binnen word gebracht en ter hoogte van de zestien meter krijgt men daar de gelegenheid om uit te halen en Charlotte kansloos te laten 2-2.

Maar je zag aan alles dat Vivoo strijdvaardig was en de wil om te winnen was duidelijk af te lezen aan het goede spel van Vivoo, de druk op de Gastel verdediging werd steeds groter en de hoekschoppen volgde elkaar steeds korter op met telkens hachelijke momenten voor het Gastel doel.

Doordat de linies in takt werden gehouden en iedereen vanuit zijn eigen positie bleef spelen waren de tegen aanvallen simpel te verijdelen.

Het was wederom Frauke die vanaf onze rechterkant naar binnen kwam over de zestien en de bal met haar linker snoeihard tegen de touwen joeg 3-2.

Daarna nog een minuut of 10 was het Gastel die probeerde om met opportunisme de gelijkmaker te forceren, maar door goed coach werk van met name Amy, Greetje en onze keepster Charlotte werden de taken tot op het laatst goed uit gevoerd en de eerste drie punter was een feit.

A.s. week weer lekker trainen met z’n allen en voorbereiden voor zondag als we uit gaan spelen tegen Olympia.

voetbalvereniging vv Vivoo