Gilze VR1 - Vivoo VR1  4-1 (2-1)

30 september 2018

Doelpuntmaakster: Frauke v Eekeren. 

Vandaag met een niet geheel fitte ploeg afgereisd naar het mooie Gilze om daar aan te treden tegen de plaatselijke dames trots.

Na aanleiding van afgelopen zondag met veel goede moed, want het vertoonde spel voorziet een mooie toekomst..

In de loop van afgelopen week komen de blessure gevalletjes al wat binnen druppelen Charlotte, Marieke, Zoë , Esther (nog steeds) en natuurlijk Niki alleen is dit geen blessure maar een blijde verwachting en Suzy nog op vakantie.

Samen met de trainer van dames 2 eens gekeken wie er mee kon met dames 1 en dat waren Marieke van Aert en Marsha..(ja nu al).

Afgelopen week Valerie klaar gestoomd om onder de lat plaats te nemen, wat ze dus ook voortreffelijk deed.

Toch met Mariek bolders gestart ondanks de nog lichte blessure aan de bil en maar aangekeken hoelang ze het zou volhouden.

Vanaf de eerste minuut zag Vivoo kans om op de helft van Gilze te spelen en de bal goed rond te laten gaan, maar echt tot doelpogingen kwamen we nog niet net als Gilze trouwens.

In de 16de minuut een aanval van Vivoo over de linkerkant die word gepareerd door Gilze en die op hun beurt hun spits in stelling bracht van bijna hun eigen helft maar die niet meer was af te stoppen en dus ook Valerie kansloos liet en de 1-0 was daar dit was toch wel een domper.

Maar Vivoo liet zich niet uit het veld slaan en ging gedreven opzoek naar de gelijkmaker wat resulteerde in 4 of 5 hoekschoppen met telkens een wonderlijke scrimmage voor het Gilze doel waaruit we niet echt gevaarlijk konden worden.

Na 25 minuten moest Marieke toch worden gewisseld en haar plaats werd ingenomen door Kathy.

Toch was het wederom Gilze die zeer snel deed counteren en wederom onze verdediging het nakijken liet en daar stond het plots 2-0!

Nu was Vivoo even van slag en volgde er een minuut of tien een rommelige fase om daarna de draad weer op te pakken en als Frauke dan in de 37ste minuut de 1-2 maakt ruikt Vivoo bloed om nog voor de rust de gelijkmaker te maken en de druk op Gilze 16 meter word steeds meer en meer en de hoekschoppen volgde zich in rap tempo op maar het was twee keer de lat die de gelijkmaker in de weg stond en de rust stand was dan ook 2-1.

In de rust Rowinda in het veld gebracht voor Marieke van Aert en de meiden verteld om vertrouwen te blijven hebben in een goede afloop.

Moet gezegd dat de tweede helft niet zo strijdvaardig was als de eerste maar het was toch Frauke die op aangeven van Marscha de bal net naast het doel schoof, dit was de kans om op gelijke hoogte te komen, maar helaas.

Als Gilze dan ook nog de 3-1 maakt in de 56ste minuut weten we dat het moeilijk gaat worden vandaag, maar we bleven vechten voor de aansluitingstreffer en het was met name Valerie die met diverse één tegen één situaties telkens als winnaar uit de strijd kwam en ons dus in de wedstrijd hield.

Met de jacht op de aansluitingstreffer werd er ook steeds meer ruimte weggegeven en het Gilze die daar nog één keer van wist te profiteren en dus ook nog de 4-1 binnen schoot...

Dit was tevens de einduitslag, hopen op een beter resultaat volgende week als de vv Gastel op bezoek komt in Huijbergen.

voetbalvereniging vv Vivoo