Vivoo VR1 - Baronie VR1  2-2 (1-0)

23 september 2018

Doelpuntmaaksters: Frauke v Eekeren, Zoë Huybregts. 

Eindelijk was het zover de competitie kan beginnen en wel thuis tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Baronie, dus dat het lastig zou worden was een gegeven waar we niet omheen konden en waar we met z’n allen van overtuigd waren.

Voor de wedstrijd was het Marsha die in de ploeg kwam aangeven dat ze een stapje terug wilde gaan doen naar het tweede elftal, dit was toch wel een domper op het geheel want Marsha is echt een teamplayer met een schat aan routine en ervaring, maar zoals ze aangaf het werd allemaal net teveel en de motivatie om twee keer per week te blijven trainen werd alleen maar minder en zonder trainen kun je in de tweede klasse niet acteren.

Wij zijn Marsha zeer veel dank verschuldigd voor haar inzet binnen het team maar zeker ook voor haar persoon als mens binnen het Vivoo team, maar hopen haar nog dikwijls te zien schitteren op het veld op een iets lager niveau, Marsha hartstikke bedankt en ik weet zeker dat ik voor de gehele ploeg spreek.

Nu de wedstrijd......

De eerste 15 minuten gingen gelijk op met van Vivoo zijn kant goed voetbal we lieten de bal rollen, gingen niet lopen met de bal en wisten elkaar goed te vinden.

Ook Baronie speelde gelijkwaardig en je kon merken dat ze met een ander idee naar Huijbergen waren gekomen nm dik winnen.....

Na diverse goed opgezette aanvallen werd Frauke in de 22ste minuut door Suzanne met een prima steekpass weg gestuurd en de 1-0 was een feit.

Het was nu dat Baronie de bakens wilde proberen te verzetten maar door goed teamwork over alle linies kon Vivoo de tegenpartij goed van het eigen doel afhouden.

Wel waren er nog diverse mogelijkheden voor Vivoo om de stand te verhogen maar men miste net wat scherpte bij het beslissend zijn, dus met 1-0 de rust in.

Na rust ongewijzigd begonnen, en de verwachtte storm van Baronie werd gemakkelijk gepareerd door de Vivoo dames met als gevolg steeds meer irritatie bij de tegenpartij.

Het was Zoë die in de 54ste minuut de eerste mogelijkheid kreeg om de stand te verdubbelen maar ze kwam net te kort, maar toen de bal uit de rebound kwam maakte Zoë alsnog de 2-0.

Vanaf dat moment ging Vivoo de lange bal spelen en vergat te voetballen met als resultaat een steeds meer oprukkend Baronie die hun kansen zagen toenemen.

We begonnen weer met lange halen te spelen waardoor we de bal niet meer in de ploeg konden houden en de druk op de defensie van Vivoo steeds groter werd, met als gevolg een vrije trap rechts voor het doel van Charlotte net buiten de 16 meter....deze bal valt achterin de doelmond en uit de kluwe die daar ontstond kon men de aansluitingstreffer laten noteren 2-1.

Het waren Jenneke en Amy die probeerde de rust in de ploeg te houden maar mede ook door het nog niet helemaal op orde zijn van de conditionele toestand werd dit alleen maar moeilijker, dit geprobeerd met twee wissels te veranderen, maar dit had niet het juiste effect. (Tamar eraf voor Kathy en Suzanne eraf voor Rowinda).

Het was nog wel Kathy die voor de 3-1 had kunnen zorgen maar haar inzet werd van de lijn gehaald in de 78ste minuut.....

Uit deze poging kwam Baronie er snel uit en door niet juist ingrijpen in de verdedigende lijn kon hun spits alleen naar de Vivoo goalie, het was Nathalia die met een uiterste inspanning nog probeerde dit te voorkomen maar de spits behield handig de bal en liet Charlotte kansloos 2-2.

Dit was ook tevens de eindstand.

Conclusie vandaag was, goede voetbalmomenten worden langer, als je moe word probeer te blijven voetballen met lange halen word het alleen maar vermoeiender, prima team resultaat.

Dinsdag en donderdag weer allemaal op trainen en zondag op naar Gilze.

voetbalvereniging vv Vivoo